La Gaming Marathon, gamerii îi ajută pe copiii mai puțin norocoși să aibă acces la educație digitală

Streamerii și comunitățile lor de sute de mii de gameri sprijină educația copiilor de la Casa Bună în cadrul Gaming Marathon, ultimul mare eveniment de gaming online al anului, ce are loc sâmbătă, 7 decembrie.

Casa Bună, ONG-ul creat de Valeriu Nicolae, are ca scop accesul copiilor din familii marginalizate la educație, astfel că timp de peste 15 ore, streamerii, comunitățile lor și partenerii vor dona echipamente care să-i ajute pe cei mici să își continue studiile. Gaming Marathon are loc pe www.gaming-marathon.ro, începând cu ora 10.00.

Dispozitivele donate, fie că vorbim despre monitoare, mouși sau tastaturi, vor veni în sprijinul programului de gamificare al asociației, care răsplătește copiii cu dispozitive dacă aceștia participă la cât mai multe ore de curs și adună cât mai multe puncte. Participanții la Gaming Marathon pot dona și direct pe site-ul asociației www.asociatiacasabuna.ro .

„Este al patrulea an în care, de Crăciun, Gaming Marathon sprijină Casa Bună, această minunată asociație creată de Valeriu Nicolae. Dorim să credem că și datorită gamerilor, mai mulți copii din mediile nu cele mai fericite au acces la educație, atât de importantă vitorului lor și, implicit, viitorului nostru.”
a precizat Tudor Dăescu, co-organizator Gaming Marathon.

Cei peste 30 de streameri prezenți la maraton, printre care Mitzuu, Jaxi, Mădălin, Reddysh, iSilent, Andrei RO și Trisssmery, vor primi diverse challenge-uri și provocări din partea comunității, pe care vor încerca să le depășească pentru ca donațiile către asociația Casa Bună să se înmulțească. Challenge-urile vor testa abilitățile streamerilor în jocuri precum Minecraft, Fortnite, EA FC 25, Counter-Strike 2, League of Legends și multe altele.

Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet și programul jocurilor se găsesc pe www.gaming-marathon.ro.

Despre Casa Bună

De peste zece ani, Valeriu Nicolae, împreună cu un grup de voluntari, lucrează cu copiii din cea mai vulnerabilă zonă din București, Ferentari, Aleea Livezilor. Din 2020, activitățile s-au extins la două comune din județul Argeș, an în care am primit și numele oficial. La Casa Bună, 258 de voluntari lucrează săptămânal, online și offline, cu aproxiamtiv 500 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, copii care cresc în familii defavorizate. Activitățile constau în susținere educațională, suport medical (stomatologic, oftalmologic, dar nu numai), medicamente, ochelari, rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse de igienă, alimente, etc.

 

Gaming MarathonNew